Emergency First Response(EHBO)

EFR is de vervanger van de “oude” Medic First Aid cursus. De EFR cursus wordt verzorgd door onze opgeleide EFR instructeurs. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van deze cursus.
Dit kan op locatie, door heel Nederland. Diverse bedrijven hebben al gebruik gemaakt van onze diensten. En geheel op maat!

De EFR cursus is zeer geschikt voor niet duikers, de cursus bereid je voor d.m.v thuis studie (manual en dvd).

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Wat kost het?

De cursus kost: 145,- euro en duurt twee avonden, afhankelijk van het programma en aantal deelnemers.
De eerste avond ligt de nadruk op reanimatie, stabiele zijligging en shock behandeling.
De tweede avond gaan we verder in op het verbinden van wonden, verbanding enz.

De cursus

De cursus is inclusief:
Thuisstudie materialen (soms leen leerboek dvd/video), gebruik reanimatie pop, pleisters en verband.

Na afronden ontvangt u een cerificaat (model creditkaart) en die is twee jaar geldig!
Opfris training is één avond en kost: 79,- euro.

De EFR cursus is een cursus die zeer aanspreekt en waar u met plezier op terug kijkt, maar vooral geschikt voor iedereen!
Wij verzorgen ook trainingen met de AED (automatic external defribilator)
Deze cursus kan prima geïntegreerd worden in de EFR cursus.

Wat is EFR?

Emergency First Response(EFR) is een innovatief reanimatie (CPR) /1e hulp programma.
Primary Care (CPR) bereid je voor op het kunnen bieden van hulp aan diegenen die in een levensbedreigende situatie verkeren.
Secondary Care (first aid) bouwt door op de lessen van Primary Care en leert jou assistentie verlenen aan diegene in nood, wanneer de ambulance is vertraagd of niet beschikbaar is.

Waarom EFR?

Ongelukken en ziekteverschijnselen komen iedere dag voor. Sommige mensen hebben alleen een helpende hand nodig terwijl anderen permanent letsel kunnen overhouden als ze geen hulp krijgen.

Doordat je EFR/CPR en eerste hulp meester bent, kun je belangrijke hulp bieden aan diegenen die het nodig hebben.
Je leert de belangrijke vaardigheden die gebaseerd zijn op de visie van Basic Life Support (BLS) Working Group van de International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR).

Het programma is gebaseerd op het bestaande instructie programma die vervolgens via een educatief protocol herschreven is zodat er een hoogwaardig leerprogramma ontstaan is.

Emergency First Response cursussen voldoen aan de voorschriften van certificatie door the American Council on Exercise. Voor Nederland betekend dit dat dit programma ook door ARBO Diensten erkend wordt.

Emergency First Response is een flexibele cursus die de mogelijkheid heeft de kennis op verschillende manieren op te doen. Zo kunt u thuis in uw eigen tijd en eigen tempo de video/dvd bekijken en vervolgens de training sessies met uw EFR instructeur afronden.